تفریحی

بایگانی

طرز تهیه دیگچه مشهدی مخصوص ماه محرم و صفر

طرز تهیه دیگچه مشهدی مخصوص ماه محرم و صفر

دیگچه مشهدی یک دسر سنتی و محلی مخصوص شهر مشهد است

و بیشتر در ماه‌های محرم و صفر پخته می‌شود.

دیگچه شبیه شیر برنج است اما چند تفاوت مهم دارد،

باید برشته و مغز پخت باشد

و برای این کار شکر، زعفران، گلاب و هل را در خود شیر به بار می آورند و دَم می کنند و به سفره می رسانند.

به طور خلاصه دیگچه، کته زعفرانی معطر و شیرینی است که در طبخ آن به جای آب از شیر استفاده می شود

و ته دیگ آن پر طرفدار است.

طرز تهیه دیگچه مشهدی,دیگچه مشهدی,دیگچه

آموزش آشپزی و انواع دسر در سایت انسان شاد

مواد لازم برای تهیه دیگچه مشهدی

برنج نیم‌دانه  :◊: 2 پیمانه

شیر :◊: 4 پیمانه

:◊: اگر مقدار شیر بیشتر باشد بهتر است چون در آخر کمی به صورت ژله ای و لرزان در می آید :◊:

:◊: معمولا دو برابر برنجمون شیر رو می‌ریزیم :◊:

شکر :◊: 2 پیمانه

گلاب :◊: نصف پیمانه

پودر هل :◊:1 قاشق غذاخوری

زعفران :◊: به میزان لازم

روغن :◊: 3 قاشق غذا خوری

طرز تهیه دیگچه مشهدی,دیگچه مشهدی,دیگچه


روش آماده سازی دیگچه مشهدی

برنج را از چند ساعت قبل با آب سرد خیس کنید. سپس آب آن را خالی کنید و با مقدار کمی آب روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید تا کاملا له شود.

:◊: بهتره که از برنج ایرانی استفاده کنیم چون عطر و طعم بهتری داره :◊:

:◊: می توانید از برنج خورد که مخصوص آش است استفاده کنید :◊:

:◊: قابلمه باید نچسب باشد چون این دسر شیرین است احتمال دارد که ته بگیرد :◊:

وقتی برنج نیم پز شد و موادمون هنوز شل و آبکی بود شیر رو اضافه می‌کنیم.

 حرارت رو بیشتر می‌کنیم تا برنج تو شیر شروع کنه به جوش ریز زدن .

سپس روغنمون رو هم اضافه می‌کنیم.

کمی که جوشید شعله رو کم می کنیم و شکر رو اضافه می‌کنیم.

:◊: اندازه شکر دلخواه است  اول ۲ پیمانه می‌ریزیم تا مزه پیدا کنه بعد می‌چشیم اگر احتیاج به شیرین تر شدن داشت باز شکر اضافه می‌کنیم :◊:

بعد از اضافه کردن شکر مرتب باید هم بزنیم تا ته نگیرد.

کمی که نزدیکه شفته شدن مواد بود زعفرون رو اضافه می‌کنیم هم می‌زنیم تا شفته بشه و هل و گلاب رو اضافه می‌کنیم.

:◊: اضافه کردن زعفرون به دلخواه است :◊:

:◊: می‌توانید بعد از ریختن زعفران مواد را به صورت مار پیچ اما یکنواخت هم بزنید تا به همین شکل رنگ بگیرد:◊:

دسر دیگچه را مثل برنج به مدت نیم ساعت دم کنید

:◊: حرارت باید خیلی کم باشد بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنیم :◊:

:◊: دیگچه هنگامی آماده برای دم کردن می‌شود که وقتی مقداری از آن را با ملاقه بر می‌دارید و می‌ریزید مواد روی هم انباشته شود و تا چند لحظه‌ای محو نگردد :◊:

وقتی آماده شد قابلمه رو یا توی ظرف آب سرد یا توی ظرفشویی گذاشته و آب رویش می‌ریزیم تا بتونیم راحت قالبی در بیاریم.

طرز تهیه دیگچه مشهدی,دیگچه مشهدی,دیگچه

طرز تهیه دیگچه مشهدی مخصوص ماه محرم و صفر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی