آموزش و طرز تهیه خیارشور قلمی بدون سرکه در منزل
- جمعه, ۲۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۱:۱۳ ب.ظ
- ۰ نظر
طرز تهیه خیار شور بدون سرکه در منزل
خیار شور یک خوراکی از نوع شور است.
مواد لازم برای تهیه خیارشور سنتی ایرانی عبارت است از خیار قلمی، نمک، آب، سیر و ترخون.
مقدار نمک به آب از ۱۰ تا ۲۰ درصد تغییر میکند.
معمولاً برای افزایش طول عمر خیار شور سرکه به ترکیب افزوده میشود.
فلفل تند قرمز یا سبز و سبزیجات معطر دیگر مثل شوید، مرزه و گشنیز ممکن است به خیار شور اضافه شوند.
در روش صنعتی برای درست کردن خیار شور آب را جوشانیده (برای استریل شدن) و نمک و سرکه را در آن حل میکنند.
خیار و سیر و سبزیجات را شستشو و پاک کرده و مخلوط آب و نمک و سرکه را به آن میافزایند.
سپس بستهبندی شده و بعد از ۱۵ تا ۲۰ روز خیارشور آماده مصرف میگردد.
در کارخانجات به جای جوشاندن آب مخلوط نهایی را در هنگام بستهبندی استریل میکنند.
آموزش انواع ترشی و شور در سایت انسان شاد
مواد لازم برای تهیه خیارشور :
خیار تازه قلمی :◊: 2 کیلو
نمک :◊: 1 لیوان
سیر :◊: 5 حبه
فلفل سبز تند :◊: 5 عدد
ترخون، برگ کرفس ،شوید، مرزه و جعفری :◊: نیم کیلو
تخم گشنیز :◊: 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه خیار شور :
ابتدا خیار و سبزیها را بشویید و بگذارید آب آنها خشک شود تا کپک نزنند.
:◊: اگر خوب خشک نشوند خیار شور شما کپک خواهد زد :◊:
در یک قابلمه آب و نمک را جوش بیاورید.
:◊: میزان آب و نمک را حتما رعایت کنید :◊:
وقتی جوش آمد از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود و به دمای محیط برسد.
درون شیشه ای تمیز خیارها را به ترتیب دربریزید و لابهلای آنها سبزی و سیر پوست گرفته شده و فلفل بگذارید تا شیشه پر شود