دستور پخت آبگوشت سنتی یا دیزی مخصوص مهمانی های صمیمی
- شنبه, ۱۵ آبان ۱۳۹۵، ۰۵:۲۳ ب.ظ
- ۰ نظر
دستور پخت آبگوشت سنتی یا دیزی مخصوص مهمانی های صمیمی
آبگوشت(شوربا یا دیزی یا پیتی) یکی از غذاهای سنتی ایران است.
در طبخ آبگوشت از گوشت و دنبه گوسفند، گوجه فرنگی (و یا رب گوجه فرنگی) و برخی حبوبات از قبیل نخود و لوبیا استفاده میشود.
آموزش آشپزی
مواد لازم برای تهیه آبگوشت یا دیزی :
گوشت گوسفندی با استخوان و چربی :◊:نیم کیلو گرم
لوبیا سفید :◊: نصف پیمانه
نخود :◊: نصف پیمانه
پیاز :◊: 1 عدد بزرگ
گوجهفرنگی :◊: 2 عدد
سیبزمینی :◊: 4 عدد کوچک
طرز تهیه آبگوشت سنتی یا دیزی:
حبوبات را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید و مرتب آب آن را تعویض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
:◊:اگر خیس کردن حبوبات را فراموش کردهایدیا زمان کافی برای انجام این کار نداشتید، حبوبات را کمی بجوشانید و کف حاصل از پخت آن را بگیرید:◊:
گوشت، حبوبات، پیاز و گوجه که به صورت 4 قاچ برش زدهاید را در ظرف پخت مورد نظر قرار دهید
و مقداری در حدود 6 برابر حجم مواد به آن آب اضافه نمایید.
:◊:کل آب موردنیاز برای پخت را ابتدا اضافه کنید،دراین صورت مزه آبگوشت بهتر خواهد شد؛امااگر احتیاج به اضافه کردن آب بود، از آب جوش استفاده کنید:◊
نکاتی که به هنگام تهیه آبگوشت یا دیزی بهتر است بدانید:
بهترین گزینه برای گوشت مصرفی در تهیه آبگوشت، گوشت گردن گوسفندی است که علاوه بر لطیف و لذیذ بودن از مقدار مناسبی چربی برخوردار میباشد.
همچنین در تهیه این خوراک از گوشت با استخوان (قلم) گوسفندی و گوساله بسته به ذائقه خود میتوانید استفاده نمایید.
اگر از دنبه در آبگوشت استفاده میکنید در پایان پخت آن را با نمک و پیاز بکوبید و به آبگوشت اضافه کنید.
حبوبات را به مدت 24 ساعت قبل از پخت خیس کنید. به این ترتیب نفخ آنها تا حدودی کاهش خواهد یافت.